Adoptioprosessi

 

Edellytämme koiranottajalta vähintään 22 vuoden ikää. Käytämme erityistä harkintaa alle kouluikäisten RR lasten perheiden kanssa. Yhdistyksemme ei tuo alle puolivuotiaita pentuja Suomeen. Olemme sitoutuneet noudattamaan toiminnassamme Responsible Rescue -sitoumuksen kriteerejä eläimen terveyteen liittyvissä asioissa. Kriteerien tarkoituksena on varmistaa yhdistyksen eettinen ja vastuullinen toiminta sekä adoptioprosessin turvallisuus ja minimoida mahdolliset tuontiin liittyvät tarttuviin sairauksiin liittyvät riskit. Koirien tuonnissa noudatamme Ruokaviraston sisämarkkinakaupan ohjeita ja olemme rekisteröityneet eläinten maahantuojaksi Traces NT – järjestelmään. 

Huomioithan myös, että Suomessa saattaa olla jo joitain adoptoitavissa olevia koiria kotihoidossa odottamassa omaa kotia, joita voit päästä myös katsomaan paikanpäälle ennen lopullista adoptiopäätöstä. Kotihoidossa olevan koiran adoptointiin pätevät samat adoptio-ohjeet ja kulukorvaukset kuin suoraan Kyprokselta tuleviin koiriin, ellei koiran ilmoituksessa toisin mainita.

Koiran adoptiokulu on 520€, paitsi seniori- ja erityisadoptiot 420€.

ADOPTIOKULUUN SISÄLTYY:

 • Mikrosiru + sirun rekisteröinti Turvasiru.fi-palveluun koiran katoamisen varalta
 • EU-lemmikkipassi
 • Rabiesrokotus
 • Rokotukset parvoa, penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, kennelyskää ja leptospiroosia vastaan kahteen kertaan
 • Ekinokokkoosi-käsittely
 • Leishmania IFAT-testi
 • 4DX Plus -testi (sis. Erlichioosi, Anaplasmoosi, sydänmadot ja Lyme/Borrelioosi)
 • Ulkoloishäätö
 • Sterilointi/kastrointi
 • Koiran merkitseminen TRACES-järjestelmään
 • Virkaeläinlääkärin tarkastus Kyproksella
 • Koiran lentokulut Kyprokselta Helsinki-Vantaan lentoasemalle
 • Designdogin Suomessa valmistetut säädettävät jarruvaljaat

Lisämaksusta:

 • Hampaiden puhdistus:  Hampaiden puhdistus kannattaa teettää koiralle jo Kyproksella, mikäli on tarvetta, koska se on Kyproksella paljon edullisempaa kuin Suomessa.
 • Babesia-testi: Babesia on erittäin harvinainen Kyproksella. Tästä syystä babesia- testejä ei saarella tehdä. Halutessaan adoptoija voi kuitenkin saada testin koiralle lisämaksusta, jolloin näyte lähetetään Kreikkaan tutkittavaksi.
 • MRSA/MRSP/ESBL-testit: Näytteet lähetetään Englantiin tutkittavaksi (yhdistys korvaa näistä testeistä puolet toistaiseksi). Tai jos adoptoija haluaa teettää MRSA/MRSP/ESBL -testit Suomessa, yhdistys korvaa puolet testien hinnasta jos testit otetaan kuukauden sisällä koiran saapumisesta Suomeen.
 
Suositukset tarttuvien tautien uusintatestauksiin Suomessa:
 • Leishmanioosi ensimmäinen uusintatestaus 6-7 kk sisällä Suomeen saapumisesta, tämän jälkeen vuosittain tai jos oireita ilmaantuu välittömästi.
 • Sydänmato (Dirofilaria Immitis) 6-7 kk sisällä Suomeen saapumisesta
 • Ehrlichioosi 6-7 kk sisällä Suomeen saapumisesta.

Suosittelemme ELISA-vasta-ainetestiä leishmanioosin uusintatestaukseen sekä 4DX Plus -testiä ehrlichioosin, anaplasmoosin, sydänmatojen sekä borrelioosin uusintatestaukseen.

Sisä- ja ulkoloishäätö Suomeen saapuneille koirille:

Koirat madotetaan Kyproksella useampaan otteeseen ja ennen Suomeen tuloa annetaan tuontimääräysten mukaisesti ekinokokkoosilääkitys. Suosittelemme kuitenkin että koiralle annetaan Suomeen tulon jälkeen uudelleen kahden viikon sisällä Drontal tai vastaava sekä kolmen päivän Axilur kuuri. Frontlinen tai muun vastaavan ulkoloishäädön suosittelemme uusimaan 4 viikon päästä etenkin punkkikautena.

KOIRAN VARAAMINEN:

Kun olet löytänyt mieleisesi koiran, sinun tulee ensimmäiseksi täyttää kotiselvityslomake, jonka saat ladattua tästä linkistä: Kotiselvityslomake (mikäli et saa ladattua oheisesta linkistä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse). Kun olet täyttänyt lomakkeen, lähetä se yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen: info.kyproskoirat@gmail.com. Vastaathan huolellisesti kaikkiin lomakkeen kysymyksiin.

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kertoa millaista koiraa etsit. Yhteystiedot löytyvät yhteystiedot sivulta.

Käsittelemme hakemuksen ja olemme yhteydessä sähköpostitse, mikäli hakemus etenee haastatteluihin. Haastattelut tehdään puhelimitse kahteen kertaan, kahden eri koiravaraajan kanssa. Ensimmäinen haastattelu on aina videopuhelu. Adoptiosta kiinnostuneen tulee soittaa haastattelijalle. Jos puheluusi ei vastata, kokeilethan soittaa myöhemmin uudestaan. Saatamme tehdä myös kotikäynnin ennen lopullista adoptiopäätöstä jos katsomme sen tarpeelliseksi.

Ennen haastattelua, luethan huolellisesti seuraavat osiot:

Myönteisen adoptiopäätöksen saatuasi, sinun tulee täyttää adoptiosopimus sekä maksaa koiran varausmaksu 200€ Kyproskoirat ry:n tilille Osuuspankki FI98 5396 0220 1683 80. Kirjoita viestikenttään “varausmaksu”, koiran nimi sekä oma nimesi.

Adoptiosopimuksen saat ladattua tästä linkistä : Adoptiosopimus (mikäli et saa ladattua oheisesta linkistä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse). Lähetä täytetty adoptiosopimus kahtena kappaleena yhdistyksen osoitteeseen:

Kyproskoirat ry
Rajaniementie 180
41120 Puuppola

 • Laita mukaan palautuskuori postimerkillä varustettuna.
 • Adoption peruuntuessa adoptoijan toimesta varausmaksua ei palauteta.
 • Kyproskoirat ry pidättää itsellään oikeuden perua varaus, jos tulee ilmi seikkoja, jotka eivät puolla koiran luovuttamista kyseiseen kotiin.
 • Loput adoptiokulusta maksetaan yhdistyksen tilille viimeistään viikkoa ennen koiran lentoa Suomeen. (Maksuohje on sama kuin yllä, mutta kirjoita ”varausmaksun” tilalle ”loppuadoptiokulu”.)

KOIRIEN TULO SUOMEEN:

Koirat saapuvat Helsinki-Vantaan lentoasemalle etukäteen ilmoitettuna ajankohtana. Sinun pitää olla itse hakemassa koiraa kentältä. Myös joku Kyproskoirat ry:n edustajista on aina paikalla kun koiria saapuu Suomeen.

Ota kentälle mukaan panta, hihna x 2, vettä ja vesiastia, makupaloja, pyyhe ”vahinkojen” varalle sekä kakkapusseja. Muista myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Emme luovuta koiraa päihtyneelle. Valjaat kuuluvat adoptiohintaan ja ne tuodaan lentokentälle.

Karkaamisriski on todella suuri ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana. Koiralla on hyvä käyttää yhtä aikaa valjaita, sekä riittävän tiukalla olevaa kaulapantaa. Ulkoillessa käytä kahta hihnaa niin että toinen on kiinnitettynä valjaisiin ja toinen pantaan. Toinen hihnoista on hyvä kiinnittää vyötärölle. Jos koira riuhtaisee hihnan kädestäsi, koira on silti kiinni vyötärö hihnassa.

Toivomme jokaisen adoptoijan ottavan tosissaan nämä ohjeet vaikka tuplavarmistus kuulostaisikin liioittelulta. Näin vältymme turhalta stressiltä puolin ja toisin, jonka koiran karkaaminen aiheuttaa. Koiran kiinni saaminen on usein pitkä ja työläs prosessi, joka voi päättyä myös sillä kaikista ikävimmällä tavalla. Emmehän kukaan toivo sitä koiralle joka on juuri saanut uuden mahdollisuuden elämään.