Avustuskohteet

Pitkäaikainen yhteistyötarhamme Aradippou Dog Shelter sijaitsee Larnakassa. Tältä tarhalta kotiutamme pienimuotoisesti koiria myös Suomeen. Vierailemme paikanpäällä tarhalla 1-3 kertaa vuodessa. Viemme mukanamme keräämiämme lahjoituksia, sekä tutustumme tarhalla oleviin koiriin ja otamme niistä kuvia ja videoita. Toinen vakiokohteistamme matkoillamme on Pafoksella sijaitseva Tala Monastery Cats -kissatarha, jossa asuu vakituisesti noin 800 kissaa. Heitä autamme erilaisin tarvike- ja ruokalahjoituksin. Näiden tarhojen lisäksi steriloimme kadulla eläviä kissoja, sekä hoidamme niiden akuutteja terveysongelmia.

Aradippou Dog Shelter

Aradippoun koiratarha sijaitsee Aradippoun kylässä, lähellä Larnakan kaupunkia. Tarha oli kunnan omistuksessa 25.9.2009 saakka, jolloin koirat olivat huonokuntoisia ja niitä myös lopetettiin aiemmin kuin 15 vrk sisällä sinne tulosta. Lain mukaan koiria ei olisi saanut lopettaa, kuin aikaisintaan 15 vrk tarhalle tulosta. Tarhan pihalla on vielä koirien polttouuni muistuttamassa vanhoista ajoista.

”Larnaca-Famagusta Association for the Protection of Animals and Birds” -yhdistys onnistui vakuuttamaan silloisen kaupunginjohtajan, jotta he saivat tarhan ja koirien hoidon omalle vastuulleen. Koirista huolehti pieni joukko vapaaehtoisia, jotka ulkoiluttivat ja veivät sairaita koiria eläinlääkäriin, siivosivat häkkejä ja ruokkivat niitä, ilman juoksevaa vettä ja sähköä. Tällä hetkellä tilanne tarhalla on hieman parempi, sillä siellä on sähköä ja juoksevaa vettä, sekä pääasiassa ulkomaisin lahjoitusvaroin tarhan alueelle on saatu valettua betonilattiat häkkeihin, ja osittain myös muualle tarhan alueelle. Myös puuttuneet viemäröinnit on saatu tehtyä. Maatilkku on edelleen valtion omistama, mutta tarhasta ja koirista vastaavat nykyään 1-2 palkattua siivoojaa, sekä pari vapaaehtoista työntekijää. Vuosien aikana tarhaa on saatu laajennettua, rakennettua aita tarhan ympärille, lisätty häkkejä ja saatu muutama rakennus varastokäyttöön ja koirien hoitohuoneeksi.

Yhdistyksen politiikkaan kuuluu että terveitä koiria ei koskaan lopeteta, joka on johtanut siihen että tarhalla on ollut suurimmillaan 150 koiraa etsimässä omaa kotiaan. Tällä hetkellä (6/2022) tarhalla on noin 65 koiraa. Koiria sijoitetaan pääosin Kyprokselle, Englantiin ja Suomeen. Suurin osa koirista on metsästyskoiria, jotka hylätään metsästyskauden päättyessä tai niiden oltua soveltumattomia metsästykseen, arkoja tai mustia tavallisen näköisiä koiria, joista kukaan ei ole kiinnostunut. Tarhan ulkopuolelle hylätään usein ilta- tai yöaikaan koiria porttiin sidottuna ja koiranpentuja pahvilaatikoissa, josta tarhan siivooja löytää ne aamulla töihin tullessaan.

Kaikki tarhalle tulevat naaraat steriloidaan, jotta uusia kodittomia pentuja ei enää syntyisi. Koirat pyritään madottamaan neljä kertaa vuodessa sekä niille annetaan loishäätölääkityksiä ympäri vuoden. Tarhalla on vain yksi kokopäiväinen työntekijä, joka huolehtii koirista arkipäivisin. Viikonloput ja pyhäpäivät katetaan vapaaehtoisten voimin, jotka ovat sitoutuneet pitämään koirista huolen ja tekemään kaikkensa löytääkseen niille parhaat mahdolliset kodit. Tarhan hoitaminen pienellä voimalla on hyvin työlästä ja selviytyminen riippuu pitkälti lahjoituksista, joita se saa yksityisiltä ihmisiltä, ulkomaisilta avustusjärjestöiltä tai erilaisten tapahtumien turvin. Tarha saa pienen nimellisen avustuksen vuosittain maatalousministeriöltä, joka menee suoraan tarhan ruoka- ja eläinlääkärikuluihin.

Kyproskoirat ry:llä on vuoden ympäri eettisten lahjojen keräys, jonka tarkoituksena on saada kerättyä lahjoitusvaroin tarhalle mm. ruokaa, loishäätöjä ja rokotuksia, sekä olla auttamassa koirien steriloinneissa, sekä hurjaksi kasvaneissa eläinlääkärikulujen lyhentämisessä. Jos haluat olla mukana kanssamme luomassa näille hylätyille koirille parempaa huomista, voit ostaa eettisen lahjan tai auttaa esimerkiksi lahjoittamalla

Aradippou Dog Shelter Facebook sivut:

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tala Monastery Cats

Tala Monastery Cats kissatarha sijaitsee Talan kylässä Pafoksella. Alunperin useiden vuosien ajan kulkukissat asustelivat Agios Neofytos luostarin ympäristössä. Kesäkuuhun 2011 mennessä kissojen lukumäärä oli kasvanut 70 kissaan, jotka kaikki asuivat luostarin kahvilassa. Kissat siirrettiin hieman kauemmaksi kahvilalta tarhan nykyiselle paikalle, missä kissoja ruokittiin kahdesti päivässä. Kissoja hylättiin sinne lisää säännöllisesti, mutta lukumäärä pysyi aina kutakuinkin samana. Kissoja kuoli sairauksiin sekä infektioihin, ja etenkin pennut selviytyivät hengissä surullisen harvoin. Pikkuhiljaa paikka kehittyi kissatarhaksi, kun vuonna 2013 pienen vapaaehtoisen joukon valtavien ponnistelujen jälkeen tarhan aitaamiseen tarvittava 10 000 euroa saatiin kerättyä. Näin kissat saatiin pidettyä turvassa kahdelta suurelta uhalta, auton alle jäämiseltä ja nälkäisten kulkukoirien suuhun joutumiselta. Paikan aitaamisen jälkeen satoja kissoja on hylätty tarhalle ihmisten toimesta, ja jopa heitetty tarhan yli kolme metriä korkean aidan yli, kun kukaan ei ole näkemässä tai jätetty laatikossa tienvarteen.

Tänä päivänä tarha on arviolta noin 800 kissan koti, joista huolehditaan päivittäin usean englantilaisen vapaaehtoisen voimin. Joka päivä tarvitaan vähintään 15 työtuntia kissojen ruokkimiseen, hoitamiseen ja tarhan siisteyden ylläpitoon. Kissatarhaa kehitetään jatkuvasti kissoille paremmaksi ja viihtyisämmäksi paikaksi. Monet kannattajat ja yritykset ovat lahjoittaneet tarhalle tarvikkeita, joilla vapaaehtoiset ovat saaneet tarjottua kissoille tarhan sijasta “kodinomaisen” paikan, johon kuuluu suojaa, varjoa ja mukavia paikkoja, jossa syödä, leikkiä ja hiljentyä nukkumaan. Tarha selviytyy vain lahjoitusten avulla, joita se saa yksityisiltä ihmisiltä, ja joita vapaaehtoiset sekä muut tarhan tukijat keräävät erilaisissa tapahtumissa. Tarha ei saa mitään tukea valtiolta. Tarhan pakolliset kulut joihin sisältyy ruoka, eläinlääkäri ja lääkkeet, sekä kissojen steriloinnit ovat vuosittain yli 50 000 euroa. Kaikki tarhalle tulevat kissat leikkautetaan niiden ollessa tarpeeksi vanhoja. Tarhalla ei ole palkattuja työntekijöitä. Tarhalta on mahdollista adoptoida kissoja ympäri eurooppaa, mutta vain murto-osa kissoista löytää oman kodin.

Tala Monastery Cats kotisivut

 Facebook: https://www.facebook.com/talamonasterycats/?fref=ts

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Esittelyvideo Tala Monasteryn kissatarhalta

Voit tukea tarhoja Paypal -lahjoituksin alla olevasta linkistä.

Tee Paypal lahjoitus