Steriloinnit

Yhdistyksemme on sitoutunut tukemaan ja edesauttamaan Kyproksella paikallisella tasolla tapahtuvaa kodittomien koirien tilanteen parantamista kestävällä ja pitkäjänteisellä tavalla. Kyproksella hylätään karkeiden arvioiden mukaan noin 200 000 koiraa vuodessa. Tämä on iso luku, ottaen huomioon, miten pienestä saaresta on kyse. Kun kodittomien lemmikkieläinten määrään lisätään vielä kissat, niin luku on valtava. Haluamme olla osaltamme ehkäisemässä ei-toivottujen eläinten syntymistä saarella, ja toivommekin tulevaisuudessa sterilointien olevan yksi yhdistyksemme näkyvimmistä auttamismuodoista.

Olemme hankkineet yhdistyksen varoilla kissaloukun, jolla Suomalainen aktiivimme loukuttaa Limassolissa kulkukissoja puolestamme steriloitavaksi. Jos kissoilla on muita hoitoa vaativia vammoja, hoidamme ne myös samalla. Sponsoroimme myös yhteistyötarhamme Aradippou Dog Shelterin koirien sterilointeja säännöllisesti. Vuonna 2016 järjestimme Limassolissa isomman sterilointiprojektin, josta voit lukea lisää alta.

STERILOINTIKAMPANJA KYPROKSELLA 2016
Sterilointikampanja toteutettiin yhteistyössä Limassolissa sijaitsevan Animal Health Veterinary -klinikan kanssa, jonka johtavana eläinlääkärinä toimii Marinos Nicolaou. Hän oli silloisen yhteistyötarhamme Sirius Dog Sanctuaryn luottoeläinlääkäri, tällä klinikalla valmisteltiin myös kaikki Siriuksen tarhalta Suomeen tulleet koirat. Voimme vuosien yhteistyön perusteella luottaa siihen, että steriloitavat eläimet saavat klinikalla parasta mahdollista hoitoa leikkauksen aikana, ja että myös niiden toipuminen varmistetaan.

Kampanjan tarkoituksena oli tarjota ilmaisia sterilointeja paikallisille lemmikinomistajille, joilla ei ollut varaa leikkauttaa lemmikkiään, tai se saattaisi jäädä tekemättä ilman ilmaisen steriloinnin mahdollisuutta. Ilmaisen steriloinnin mahdollisuus koski lisäksi katukissoja ja -koiria, millä haluamme ehkäistä uusien kodittomien pentueiden syntymistä.

Sirius Dog Sanctuaryn Maria Aspri huolehti Kyproksen päässä sterilointien varaustilanteesta ja Animal Health Veterinary -klinikan sihteeri piti niistä varauslistaa. Muut tarhan vapaaehtoiset etsivät steriloitavat eläimet. Sterilointikampanjan tarve yllätti meidät kaikki. Tulijoita olisi ollut enemmän, kuin paikkoja oli tarjota. Paikat täyttyivät parissa päivässä! Kaikille steriloitaville eläimille tarjosimme myös mahdollisuuden ilmaiseen mikrosiruun ja sen rekisteröintiin, mutta vain muutamalla oli tälle tarve, koska suurin osa kampanjaviikolla steriloitavista eläimistä tuli suoraan kadulta. Kyproksella karkaa, katoaa tai varastetaan paljon siruttomia lemmikkejä, joiden kotiinpaluu ilman sirua on erittäin vaikeaa.

Sterilointikampanjan aikana steriloitiin yhteensä 51 koiraa/kissaa, sekä yhdeksän sai myös mikrosirun auttamaan kotiin palaamisessa katoamistapauksessa. Laskun loppusummaksi tuli yhteensä 4000e.