Menneet projektit

2018

7.1. Aradippoun tarha kaipaa kipeästi apua tarhan kunnostamiseen. Kuvissa tarhan tilanne ennen kunnostustöiden aloittamista.

Useista häkeistä ovet ovat niin rikki että niitä on enää vaikea avata. Häkin edustat ovat todella mutaisia joihin vesi jää seisomaan. Ongelman ratkaisemiseksi häkkien edustalle tulisi laittaa viemäröinnit ja valaa sementtiä siistinä pitämiseksi. Muualle tarhan mutaisimpiin kohtiin tulisi laittaa mursketta ja samalla tasoittaa maa suoraksi. Yhdessä kuvassa näkyvä iso koirien aitaus tarvitsee myös sementtiä kun sateet syövät maata ja jonka vuoksi aitauksessa on isoja kuoppia.

Tarhan korjaukset auttaa tarhan siivoojan työtä kun tarha pysyy korjausten avulla siistimpänä ja ehjät häkin ovet nopeuttavat päivittäistä siivoamista. Myös koirat pysyvät puhtaampina ja terveempinä kun muta saadaan pois ja tarhaa siistittyä.

Haaveena vapaaehtoisilla on myös jonain päivänä saada uusia häkkejä tarhalle niin että yhdenkään koiran ei tarvitsisi olla enää ketjun päässä vaan kaikilla koirilla olisi häkki, joka suojaa niitä paremmin sateilta ja auringon paahteelta. Yhden häkin hinta on n. 500e ja niitä tarvitaan ainakin 6-7 kpl.

Kuvia Aradippoun tarhalta ennen kunnostustöiden alkamista:

10.2. On ilo kertoa että olemme saaneet sen verran kerättyä rahaa kasaan että tarhan kunnostustyöt on päästy aloittamaan. Häkit ja häkkien ovet korjataan ensiksi ja kuvissa näkyy että viemäröinnille kaivetaan parhaillaan uraa häkkien edustalle. Ensimmäinen siirto (574,48e) tarvikkeiden hankintaan on siirretty tarhalle. Työmiesten palkat ja koneiden vuokrat on vielä maksamatta. Haaveena meillä on vielä pystyä lahjoittamaan kunnostustöiden lisäksi lopuille ketjun päässä oleville koirille omat häkit.

Kunnostustyöt on saatu aloitettua:

17.3. Tarhalle valmistui yhden päivän aikana viisi uutta häkkiä! Pian tarhan loput koirat pääsevät ketjun päästä omiin häkkeihin, jotka suojaavat koiria paremmin sateilta ja paahtavalta auringolta.

27.4. Huippu uutisia Aradippoun tarhalta! Tarhan kunnostustyöt on saatu vihdoin päätökseen. Koko projekti on ollut iso ponnistus tarhan vapaaehtoisille, mutta kuten kuvista näkyy, todellakin kaiken sen arvoinen. Kaikki tämä aikaansaatu muodonmuutos tarhalla helpottaa hurjasti tarhan, sekä koirien puhtaanapitoa. Kaikki rikki olleet häkit on myös korjattu ja uusia tehty niin monta että tarhalla yksikään koira ei joudu olemaan enää ketjun päässä. Tarha sai lahjoituksen myös toiselta ulkomaiselta järjestöltä tarhan kunnostamiseen ja tästä intoutuneena tarhalla vedettiin sementtiä hieman enemmänkin kuin vain mitä häkkien edustalle oli suunniteltu.

Lämmin kiitos kaikille tähän projektiin lahjoittaneille, ilman teitä tämäkään ei olisi ollut mahdollista ❤

PENTURUOKAKERÄYS SIRUKSELLE -KERÄYS TOUKOKUU 2018

Saataisiinko me yhdessä kerättyä vähän ruoka-apua näille syyttömänä syntyneille pennuille? 

Yhteistyötarhallemme Siriukselle tulvii pentuja. Jatkuvan häätöuhan alla olevalla tarhalla yritetään pitää koiramäärä kurissa mutta se ei ole helppoa kun pentuja hylätään jopa salaa tarhan pihalle tai sen läheisyyteen. Pentuja on tällä hetkellä 46, ne kaikki on hylätty sinne lyhyen ajan sisällä. Tarhalla on tällä hetkellä kova pula laadukkaasta penturuuasta.  
Jos haluat olla mukana ruokkimassa kanssamme näitä nälkäisiä suita niin tässä maksutiedot: 

Kyproskoirat ry:n keräystili: Osuuspankki FI52 5396 0220 1708 57 
Käytäthän lahjoitusta tehdessäsi viitettä 1533. 

Keräys voimassa 31.5 asti, jonka jälkeen kerätty summa siirretään suoraan Siriuksen tarhalle näiden pentujen auttamiseksi. 

PÄIVITYS 3.6.2018: Iso kiitos kaikille keräykseen osallistuneille, saimme kokoon mahtavat 569,68e pentujen ruokaan! Lahjoitus siirretty Siriuksen tarhalle 1.6. 

PÄIVITYS: Iso kiitos kaikille keräykseen osallistuneille, saimme kokoon mahtavat 569,68e pentujen ruokaan! Lahjoitus siirretty Siriuksen tarhalle 1.6.2018.


KOIRANKOPPIHANKE ARADIPPOULLE HEINÄKUU 2018

Huhtikuussa keräsimme varoja huutokaupalla Aradippoun uusien koirankoppien hankintaan. Saimme sillä kerättyä 441e ja rahankeräystilillemme on tullut lahjoituksia yhteensä 350e koirankoppien viitteellä. Tarve tarhalla on kahdeksalle uudelle kopille ja kuvassa näkyvien penkkien tarve on viisi kappaletta. Koirankoppien hinta (materiaalit ja työ) on 90e / kpl ja penkkien hinta (materiaalit ja työ) on 60e / kpl. Yhteensä 1020e.

Elokuussa 2018 koirankoppihankkeen puuttuva summa saatiin kerättyä ja uudet kopit ja penkit hankittua Aradippoun tarhan koirille. Kiitos kaikille lahjoittajille!

Uudet penkit ja koirankopit

20. kesäkuuta 2018 Rahankeräys Aradippoun tarhan kolmelle seniorikoiralle 

** MUMMOILLE MAHDOLLISUUS – KERÄYS ** 

Pystyttäisiinkö me yhdessä auttamaan näitä kolmea kovia kokenutta Aradippoun tarhan mummua, Nellyä, Lisaa ja Lizaa? Saataisiinko me yhdessä kerättyä varoja niiden eläinlääkärikäynteihin terveydentilan kartoittamiseksi? 

Mummoilla on nyt mahdollisuus päästä Suomeen, kotiin. Todennäköisesti se on niiden elämän ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuus. Olemme päättäneet tuoda nämä kolme mummua Suomeen, jos niiden terveydentila sen sallii ja eläinlääkäri antaa niille lentoluvan. 

Jotta niiden terveydentila saadaan selvitettyä, testejä tarvitaan normaalia enemmän, mm. laajat verikokeet, ultrat, röntgenit…Kaikki tarvitsevat myös hampaidenputsauksen ja kaikilla mummuilla on hurjasti ylipainoa, joten joku kevyempi ja ravitsevampi ruoka olisi myös mummuille tärkeää.  

Lisa, Nelly ja Liza Aradippoun tarhalla 

Liza, Nelly ja Lisa pääsivät Suomeen omiin koteihin elo-syyskuussa 2018. Kiitos kaikille lahjoittajille, jotka auttoivat mummoja pääsemään viettämään onnellisia eläkepäiviä omiin koteihin!

9. elokuuta 2018 Rahankeräys Siriuksen koiratarhan eläinlääkärikuluihin 

** KERÄYS SIRIUKSELLE ELÄINLÄÄKÄRIKULUIHIN ** 

Siriuksen tarha pelastaa, kuntouttaa ja kotiuttaa vuosittain yli 150 koiraa. Monet tarhalle päätyvät koirat tarvitsevat erikoishoitoa, korjaavia leikkauksia ja jatkuva 50 pennun virta tarhalla pitävät huolen siitä että tarhan eläinlääkärilaskut ovat kuukaudesta toiseen pilvissä. 

Nyt tarha tarvitsee apua enemmän kuin koskaan. Eläinlääkärilaskut ovat kohonneet jopa 7500 euroon kuukaudessa. Tällä hetkellä tarha yrittää suoriutua maaliskuun eläinlääkärikuluista. Maksut laahaavat nyt siis useita kuukausia myöhässä.  

Vapaaehtoiset tekevät kaikkensa näiden tarhalla olevien koirien eteen, sen lisäksi niiden pitää vielä murehtia rahojen riittävyydestä. Jatkuva huoli on myös siitä, kuinka kauan eläinlääkäri suostuu odottelemaan maksuja kun ne ovat nyt jo useita kuukausia myöhässä. 

18. syyskuuta 2018 Rahankeräys Liza seniorikoiralle 

** LAHJOITA LANTTI LIZALLE – KERÄYS ** 

Liza on yksi kolmesta Mummoille mahdollisuus- projektin mummoista. Nelly ja Lisa mummot ovat jo lentäneet Suomeen omiin koteihinsa viettämään eläkepäiviä. Liza saapuu Suomeen 23.9. Liza on kolmikosta ainut joka tulee Suomeen kotihoidon kautta etsimään omaa kotiaan. 

Liza tarvitsee Suomeen tullessaan erikoisruokavalion (dieetti), sillä laihdutus tarhalla ei ole onnistunut suunnitelmien mukaan. Mummolla on hurja ylipaino, joka aiheuttaa Lizalle selän kipuilua ja nivelet ovat kovassa rasituksessa. Tämän vuoksi Liza tarvitsisi dieettiruuan lisäksi myös niveliä suojaavia lisäravinteita, jotka auttavat ylläpitämään nivelten liikkuvuutta. Kyproksella lääkärillä sen hampaita saatiin vähän putsattua mutta hampaat ovat huonossa kunnossa ja vaativat perusteellisen tarkastuksen Suomessa. Myös muut mahdolliset eläinlääkäri käynnit kasvattavat kuluja.  

Haluaisitko sinä olla mukana tukemassa Lizan elämän alkutaivalta Suomessa, joko kertaluontoisesti valitsemallasi summalla tai ryhtymällä mummon kummiksi lahjoittamalla kuukausittain haluamasi summan Lizan tuleviin kustannuksiin? 

Kyproskoirat ry:n keräystili: FI52 5396 0220 1708 57, käytäthän lahjoitusta tehdessäsi viitettä 1520. 

PÄIVITYS: Liza on ollut Suomessa kotihoidossa Suomessa syyskuusta lähtien. Lizan elämää voit seurata täältä: https://web.facebook.com/kotihoitolaiset/

2. joulukuuta 2018 Rahankeräys Aradippoun tarhan 75 koiran rokotuksiin 

Kyproksella ei juurikaan ole ollut aiemmin penikkatautia joitakin yksittäisiä tapauksia lukuunottamatta, mutta keväällä Pohjois-Kyproksella penikkatauti levisi pentujen mukana koiratarhalle kohtalokkain seurauksin. Suurin osa tarhan koirista kuoli kun tauti pääsi leviämään tarhalla. Sen jälkeen joitakin penikkatauti tapauksia on raportoitu myös Etelä-Kyproksella, lähellä yhteistyötarhojamme.  

Yksittäisen isomman rahankeruutilillemme tulleen lahjoituksen turvin pystyimme rokotuttamaan kaikki Aradippoun tarhan koirat, yhteensä 1350e. Tarhalla ei ole ollut mahdollisuutta varojen puuttuessa pitää koirien rokotuksia yllä. Myös kaikki uudet tulokkaat rokotetaan ja madotetaan samantien yhdistyksemme tuella ja koirat saapuvat tarhalle vasta kun ne on rokotettu ja todettu terveeksi.  

Keväällä keräsimme lahjoituksia koirien madottamiseksi ja keräyksestä jäi rahaa yli jolla nyt olemme tilanneet uuden satsin matolääkkeitä tarhalle (255,45e).  

Kiitos tuestasi, pidetään yhdessä koirat turvassa taudeilta  

https://cyprus-mail.com/…/distemper-outbreak-north-killing…/

Kyproskoirat ry jatkaa pienen tauon jälkeen kissojen ja koirien sterilointeja Kyproksella.

Steriloidut kulkukissat 2018:

Yhdistyksen hankkimalla loukulla kiinni saatuja kulkukissoja.

Jos haluat osallistua sterilointeihin ja vaikuttaa näin Kyproksen kodittomien eläinten määrään, voit tehdä lahjoituksen Kyproskoirat ry:n keräystilille FI52 5396 0220 1708 57, viite 1517 . Kissan sterilointi on 60e ja koiran n. 100e. Pienikin summa auttaa kerryttämään pottia ❤

Kyproskoirat ry:n keräyslupa RA/2017/1253 on voimassa 30.11.2017-29.11.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta.2016

STERILOINTIKAMPANJA KYPROKSELLA 5.-11.12.2016

Kyproksella hylätään karkeiden arvioiden mukaan noin 200 000 koiraa vuodessa. Tämä on iso luku, ottaen huomioon, miten pienestä saaresta on kyse. Kun kodittomien lemmikkieläinten määrään lisätään vielä kissat, niin luku on valtava. Haluamme olla osaltamme ehkäisemässä ei-toivottujen eläinten syntymistä saarella, ja toivommekin tulevaisuudessa sterilointien olevan yksi yhdistyksemme näkyvimmistä auttamismuodoista.

Tuleva sterilointikampanja toteutetaan yhteistyössä Limassolissa sijaitsevan Animal Health Veterinary -klinikan kanssa, jonka johtavana eläinlääkärinä toimii Marinos Nicolaou. Hän on yhteistyötarhamme Sirius Dog Sanctuaryn luottoeläinlääkäri, joten tällä klinikalla valmistellaan myös kaikki Siriuksen tarhalta Suomeen saapuvat koirat. Voimme vuosien yhteistyön perusteella luottaa siihen, että steriloitavat eläimet saavat klinikalla parasta mahdollista hoitoa leikkauksen aikana, ja että myös niiden toipuminen varmistetaan.

Kampanjan tarkoituksena on tarjota ilmaisia sterilointeja paikallisille lemmikinomistajille, joilla ei ole varaa leikkauttaa lemmikkiään, tai se saattaisi jäädä tekemättä ilman ilmaisen steriloinnin mahdollisuutta. Ilmaisen steriloinnin mahdollisuus koskee lisäksi katukissoja ja -koiria, millä haluamme ehkäistä uusien kodittomien pentueiden syntymistä. Tarjoamme kaikille steriloitaville lemmikeille myös mahdollisuuden ilmaiseen mikrosiruun ja sen rekisteröintiin, koska Kyproksella karkaa, katoaa tai varastetaan paljon siruttomia lemmikkejä, joiden kotiinpaluu ilman sirua on erittäin vaikeaa.

Sirius Dog Sanctuaryn Maria Aspri huolehti Kyproksen päässä sterilointien varaustilanteesta ja Animal Health Veterinary -klinikan sihteeri piti niistä varauslistaa. Muut tarhan vapaaehtoiset etsivät steriloitavat eläimet. Sterilointikampanjan tarve yllätti meidät kaikki. Tulijoita olisi ollut enemmän, kuin paikkoja oli tarjota. Paikat täyttyivät parissa päivässä! Ilmaiseen sterilointiin on tulossa 35 koiraa ja 15 kissaa. Kaikille tarjottiin myös ilmaista sirun asennusta ja sen rekisteröintiä, mutta vain muutamalla oli tälle tarve, koska suurin osa kampanjaviikolla steriloitavista eläimistä elää kaduilla. Tämän hetkisten tietojen perusteella sterilointiviikon hinnaksi tulee noin 3800 euroa.


Telakka-alueen koirat – The boat yard dogs

Limassolissa sijaitsevalla telakka-alueella on ruosteisia vanhoja veneitä sekä hökkeleitä, joissa on vanhoja, osittain mädäntyneitä lautakasoja. Alueella vallitsee täydellinen hiljaisuus pimeän laskeuduttua. Paikka on pelottava ja siellä käydään öisin epämääräistä kauppaa. Päiväsaikaan alueella liikkuu lähinnä iäkkäitä kalastajia ja muutamia telakkatyöntekijöitä. Suurin osa heistä ei vahingoita koiria, mutta ei myöskään välttämättä niistä pidä.

Monet telakka-alueella asuvista koirista ovat kuin haamuja. Ne ovat hylättyjä tai syntyneet telakalla, ja maailma on unohtanut ne. Ne eivät edes yritä lähestyä ihmisiä, koska niiden selviytymisvaisto sanoo, että me, ihmiset, tiedämme vaikeuksia. Ne muutama koira, jotka ovat rohkeita ja uskaltavat olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, ovat saanet nimet, mutta muut ovat nimettömiä, koska kaikki tietävät, etteivät ne luultavasti säily hengissä telakka-alueen oloissa kovin kauaa.

Siriuksen tarhan vapaaehtoinen, Marianna, on pelastanut telakalta koiria eri aikoina. Lähinnä pentuja, joilla on huonoin mahdollisuus selviytyä siellä. Koirat kuitenkin lisääntyvät jatkuvasti, eikä kukaan tee tälle ongelmalle mitään. Marianna käy alueella säännöllisesti tarkistamassa populaation. Tällä hetkellä telakalla on varmuudella 5 uroskoiraa, 4 narttua ja 7 pentua, jotka Marianna on nähnyt, ja joiden kanssa hän on ollut jonkinlaisessa kontaktissa. Muitakin koiria voi olla, mutta ne pysyttelevät näkymättömissä.

Koska telakka-alueella on paljon puu- ja sahanpurupölyä, kaikilla koirilla on syntymästä saakka kirppuja. Marianna on yrittänyt erilaisia kirppuhäätöjä, mutta tulokset kestävät vain noin viikon verran, jonka jälkeen koirat ovat taas täynnä kirppuja. Kirput kutittavat niin paljon, että joskus koirat raapivat itsensä haavoille saakka.

Kyproskoirat ry:n sterilointikampanja auttaa Mariannaa pitämään telakan koirapopulaatiota kurissa. Kampanjan avulla kaksi alueen narttua, Jasmine (arviolta 1-vuotias) ja Felicia, sekä kolme urosta, Douei ja Louei (lähes 2-vuotiaita) ja Tom, eivät voi enää synnyttää/siittää lisää kodittomia pentuja, jotka vuorostaan saisivat lisää pentuja. Vaikka alueen ongelmaa ei saada näillä steriloinneilla kokonaan ratkaistua, koska telakalle hylätään jatkossakin uusia koiria, tämä on kuitenkin askel parempaan.

Boat Yard Louei
Boat Yard pentuja
Boat Yard Tom
Boat Yard Jasmine
Boat Yard Louei ja Douei
Boat Yard Felicia
Boat Yard
Boat Yard Louei
Boat Yard pentu
Boat Yard Douei
Boat Yard Felicia
Boat Yard Tom

30.11. Sterilointikampanjamme alkaa virallisesti vasta ensi viikolla mutta otimme hieman varaslähdön telakka-alueella asustelevien koirien suhteen, tilanne siellä on akuutti ja halusimme varmistaa että yhtään ei-toivottua pentua siellä ei enää synny näiden nykyisten siellä asuvien koirien keskuudessa. Steriloitaviksi jo nyt pääsivät Louei, Douei ja Jasmine. Koirat toipuvat leikkauksista kennelissä, jonka jälkeen ne palautetaan telakalle.

5.11. Kyproskoirat ry:n sterilointiviikko on parhaillaan käynnissä Limassolissa. Kävimme katsomassa paikan päällä sterilointikampanjan etenemistä ja pääsimme seuraamaan parhaillaan steriloitavana olevan pienen tyttökoiran leikkausta. Lauantaihin mennessä 50 koiraa/kissaa on steriloitu, eikä näiden onnekkaiden tarvitse synnyttää yhtään ei-toivottua pentua saarelle.

10.12. Tänään oli sterilointikampanjamme virallisesti viimeinen päivä mutta aina kaikki ei ihan mene suunnitelmien mukaan. 10 ilmaiseen sterilointiin tällä viikolla tulossa ollutta koiraa/kissaa jäi saapumatta. Kaikki nämä koirat/kissat olivat tulossa sterilointeihin suoraan kadulta ja niiden kiinni saaminen osoittautui mahdottomaksi. Saimme uudet steriloitavat tilalle ja nämä tullaan steriloimaan ensi viikon aikana. Kävin tänään klinikalla maksamassa laskun jonka loppusummaksi tuli 4000e. Kampanjan avulla 51 koiran/kissan ei tarvitse synnyttää ei-toivottuja pentuja, sekä yhdeksän sai myös mikrosirun auttamaan kotiin palaamisessa katoamistapauksessa.

sterkkakuitti

KIITOS teille tukijoillemme, te teitte tämän mahdolliseksi!