Toimi kotihoitajana

Kotihoitajana toimiminen auttaa suuresti kodittomia koiria ja erityisesti niitä, jotka eniten tarvitsevat turvaa. Annamme täyden tuen ja opastuksen kotihoitajille ja autamme kotihoitajaa koko koiran sijoituksen ajan. Kotihoitajuus on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat auttaa koiria, mutta eivät välttämättä pysty sitoutumaan koiraan sen loppuelämäksi, esimerkiksi elämäntilanteen takia. Edellytämme kotihoitajalta vähintään 22 vuoden ikää, kuten koiran adoptoijaltakin.

Tuomme, tilanteesta riippuen, Kyprokselta kotihoitoon koiria, jotka eniten tarvitsevat kotihoitopaikkaa (esim. koiraa kiusataan tarhalla tai koiran kodinsaantimahdollisuudet Kyproksella ovat minimaaliset: musta koira, pointteri, vanha koira) tai sellaisia koiria, jotka eivät välttämättä pärjää rankoissa tarhaolosuhteissa. Kotihoitokoiria tuodaan Suomeen silloin, kun lentopaikkoja jäisi muuten täyttämättä.

Tässä ovat sääntömme, joita edellytämme kotihoitajalta kotihoitosopimuksessamme:

1. Kotihoitaja suostuu hoitamaan koiraa kuten hoitaisi omaansa eläinsuojelulain- ja säännösten mukaisesti niin kauan, kunnes koira löytää pysyvän kodin. Jos ongelmia ilmenee, kotihoitajan tulee ottaa yhteyttä yhdistykseen, eikä saa itse luovuttaa koiraa eteenpäin. Yhdistyksellä on oltava vähintään viikko aikaa etsiä koiralle uusi hoitopaikka. Koiran katoamisesta tulee ilmoittaa välittömästi yhdistykselle. Yhdistyksen edustajalla on oikeus tulla katsomaan koiraa tarvittaessa paikan päälle.
2. Kotihoitajan tulee viedä koira tarvittaessa eläinlääkärille, eikä kotihoitajalla ole oikeutta lopettaa koiraa ilman eläinsuojelullista syytä eikä ilmoittamatta yhdistykselle. Kotihoitajalla ei ole oikeutta lääkitä koiraa ilman yhdistyksen edustajan tai eläinlääkärin suositusta.
3. Kotihoitaja ottaa koiran kotiinsa omalla vastuullaan. Kotihoitaja on vastuussa, mikäli koira aiheuttaa vauriota tai vikaa kiinteistöön, irtaimeen tai toiseen eläimeen. Yhdistys ei korvaa myöskään rahallisesti koiran aiheuttamia vikoja tai vaurioita.
4. Mikäli kotihoitajan nimi- tai yhteystiedot mahdollisesti muuttuvat kotihoidon aikana, tulee hänen ilmoittaa näistä yhdistykselle.
5. Kyproskoirat ry sitoutuu korvaamaan koirasta aiheutuneet pakolliset eläinlääkäri- ja lääkekulut kuitteja vastaan. Kotihoitaja kustantaa koiran ruoat itse, paitsi jos koira tarvitsee erityisruoan jonkin sairauden takia, jolloin yhdistys korvaa erityisruokakuluista vähintään puolet.

Kotihoitajan tulisi päästä hakemaan koira lentokentältä. Yhdistys ei korvaa kotihoitajan matkasta aiheutuvia kustannuksia.

Ota kentälle mukaan panta, valjaat, kaksi hihnaa, vettä ja vesiastia, makupaloja, pyyhe ”vahinkojen” varalle sekä kakkapusseja. Muista myös voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Emme luovuta koiraa päihtyneelle.

Haastattelemme jokaisen kotihoitajaehdokkaan ja edellytämme kotiselvityslomakkeen täyttämistä. Soitathan sovittuun aikaan. Jos emme vastaa, koita myöhemmin uudestaan.

Jos olet kiinnostunut toimimaan kotihoitajana, lähetä sähköpostia osoitteeseen: info.kyproskoirat[at]gmail.com.